Markus Rosenberg A
13.
Hasse Berggren A

1:a Halvlek

Efter att Elfsborg plockat poäng i tre raka matcher fanns visst hopp om positiv utgång i dagens match mot suveräna serieledarna Halmstads BK. Det hoppet släcktes omgående då Elfsborg agerade passivt vid ett HBK-inkast redan efter 4 minuter. Tommy Jönsson nickskarvade till en helt fristående Marcus Rosenberg som enkelt kunde nicka in 1-0 via stolpen. Dålig markering var bara förnamnet.

Innan målet skapade både Lasse Nilsson och Marcus Roseberg varsin halvchans som med lite mer kyla i avslutet kunde ha resulterat i mål.

Stärka av ledningsmålet för Halmstad sedan matchen och står för alla farligheter framåt. Elfsborg får inte riktigt grepp om HBK:s mittfält där Dusan Djuric och Magnus Svensson gång på gång söker genomskärare till Rosenberg och Preko.

2-0 kommer med ca tio minuter kvar av första halvlek. Efter en HBK-hörna uppstår en närkamp mellan Lasse Nilsson och Dusan Djuric. Djuric vänder skickligt bort sin U21-landslagskompis och skickar in dagens andra boll bakom en chanslös Johan Wiland.

Ledningen var fullträttvis efter en bra halländsk halvlek. Elfsborg mäktar inte ens med ett enda skott på mål och då vinner man inga matcher.

2:a Halvlek

Andra halvlek startar något bättre ur gulsvart synvinkel. Tommy Jönsson har iofs en mycket bra chans att punktera matchen fullständigt efter att Elfsborg inte lyckats rensa tillräckligt bra på en hörna. Jönssons skott smiter dock precis över ribban.

Elfsborg har sedan två jättechanser där det i 9 fall av 10 ska vara mål.

Dagens målsumpare nr ett stavas Berggren. Efter ett snabbt anfall iscensatt av Jari Ilola slår Samuel Holmén ett underbart inlägg som en helt fristående Hasse Berggren ska sätta. Men istället för att använda huvudet, skjuter Hasse tätt över ribban.

Elfsborgs andra heta chans får Lasse Nilsson som kommer fri efter en fin genomskärare men avslutet hamnar utanför målramen och bortalagets nolla förbli intakt.

Efter målmissarna går luften ur Elfsborg och Halmstad tillåts även sätta trean relativt enkelt. Inhoppande Björn Anklev bryter in på Elfsborgs högerkant och vänder bort Strömberg för att sedan enkelt rulla in 3-0. Imponerande av HBK som gjort hela 22 mål på 8 matcher och fortfarande är obesegrade.

På Elfsborgsfronten är det desto tyngre. Laget sladdar i tabellen och har endast lyckats skrapa ihop 3 poäng. Laget saknar dessutom självförtroende och avsluten håller knappt superettanklass.

Trots att uppförsbacken ser tung ut just nu vägrar jag att ge slaget förlorat. En vinst mot Örebro innan uppehållet tror jag kan vara vändningen och den är ett måste. Förlust skulle förmodligen få en optimist som jag att sluta hoppas på Allsvenskt spel även nästa år. (hemska tanke).