23.
Danijel Pranjic -
6.
Daniel Alexandersson A

Vi var många som inför matchen bänkat oss på O´Learys för att se den kroatiska TV-sändningen från matchen. Efter lite god mat samt snack med andra gulingar var det äntligen dags för match.

1:a Halvlek

Matchen kom igång och Dinamo Zagreb började genast trycka tillbaka våra gula hjältar och redan efter fem minuter tog sig Karic in i Elfsborgs straffområde och undvek lätt Martin Anderssons tafatta tackling innan han försökte spela bollen i sidled. Bollen tog dock på Martin Strömbergs ben och blev på så sätt oturligt perfekt upplagd för Karic som lätt kunde panga in ledningsmålet. Mardrömsstart! Spelet fortsatte och Dinamo stressade våra hjältar på ett imponerande sätt så att Elfsborg sällan fick till något anfallsspel. Dinamo stod för bollinnehavet och kom ofta fram på vår högerkant.

Dock blev vårt försvarsspel stabilare efter inledningen och resultatet av Dinamos press blev egentligen inte mycket mer än många hörnor samt ett pinsamt försök att filma till sig en straff. Elfsborgs chanser var lätträknade, mycket nära var dock Samuel Holmén med ett vänsterskott från strax utanför straffområdet som dock smet tätt utanför. I övrigt hade vi också ett par frisparkar i bra läge som dock ej resulterade. Dessutom var Lasse Nilsson igenom ett par gånger, dock blev han båda gångerna tveksamt avvinkad för offside.

När halvleken var till ända kändes det ändå som att vi var på väg in i matchen.

2:a Halvlek

Andra halvlek började ungefär som den första, det vill säga med press från Dinamo, en press som sånär resulterade när de efter fem minuter tog sig runt på vår högerkant och spelade in bollen till en fristående anfallare vid straffpunkten. På skottet gjorde dock Johan Wiland en kanonräddning.

Efter sju minuter hände så något som gav oss hopp: Dinamos försvarare Mijatovic blev utvisad efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort i en löpduell med Lasse Nilsson. Matchbilden ändrades nu något, Dinamo gjorde ett par defensiva byten och började krympa ytorna istället för att stressa våra spelare högt upp, vilket resulterade i ett större gulsvart bollinnehav. Tyvärr hade Elfsborg svårt att skapa några riktiga chanser, även om Lasse Nilsson var på väg igenom ett par gånger och Daniel Alexandersson hade en bra nick strax utanför.

Med drygt tio minuter kvar kom så Dinamos andra mål. Efter en hörna gick bollen ut mot hörnet på straffområdet, från vilket Bo�njak fick lyckträff på halvvolley och bollen gick via stolpen in otagbart för Wiland.

Efter detta försökte Elfsborg flytta upp spelet men slutet präglades tyvärr av att hemmaspelarna fick oerhört ont efter i stort sett varenda närkamp och på så sätt förryckte spelet. Några fler chanser skapades inte och matchen slutade således 2-0.

Sammanfattningsvis var Dinamo denna kväll helt enkelt för bra för Elfsborg. Förhoppningsvis kan Di gule vända detta i returen på Ryavallen den 30 september